Det er ingenting som slår muligheten til å nyte et godt og tilfredsstillende måltid etter en lang fjelltur. Og det er akkurat der denne retten kommer godt med! Potetstappe med brokkoli, blomkål og kjøttdeig smaker godt og tilberedning er enkelt. Jeg tørker kjøttdeigen, grønnsakene og potetstappen hver for seg. Denne tilnærmingen gjør det også enklere å tilpasse porsjonene etter individuelle behov. Etter at du har tørket alle ingrediensene, kan du enkelt blande alt sammen for å skape den perfekte måltidsopplevelsen.
ingredienser til 1 porsjon
- 50 gr. tørket potetstappe
- 15 gr. tørket brokkoli
- 15 r. tørket blomkål
- 37 gr. tørket karbonadedeig
- 1/2 ts grønnsaksbuljong
- 1/8 ts pepper
- 2 ss melkepulver
- 1 kladd ekte meierismør eller 1 ss frysetørket smørpulver
oppbevaring
Pakk ned alle ingredienser utenom melkepulver og smør i en ziplockpose, lufttett beholdereller vakuumpose. Ved bruk av vakuumposer forlenger du holdbarhet betydelig. Pak ned melkepulver og frysetørket smørpulver i en separate pose. Du kan også sløyfe frysetørket smørpulver og ta med ekte meierismør på tur.
På tur
Kok opp 350-400 ml vann per porsjon. Bland kokt vann og alle ingredienser i en termokopp, gryte eller mattermos og rør godt. Hvis du bruker en termokopp eller gryte med lite isolasjon, anbefaler jeg å sette termokoppen eller gryten i en sovepose for å holde på varmen. Vent 15 til 20 minutter. Rør godt igjen og maten er klar til å spise! Hvis du ikke bruker frysetørket smørpulver kan du tilsette en kladd fersk smør mot slutten av rehydreringen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Hvordan tørke alle ingrediensene til potetstappe med brokkoli, blomkål og kjøttdeig
Tørking av grønnsaker
Du finner all informasjon du trenger om tørking av brokkkoli og blomkål på denne side.
tørking av kjøttdeig
Når du skal tørke kjøttdeig, er det viktig at kjøttet er så magert som mulig, og ikke inneholder mer enn 10% fett. Jeg foretrekker derfor karbonadedeig som inneholder maks 5%fett. Fett kjøtt tørker dårlig og kan kan fort bli harsk ved langtids oppbevaring. Kjøtt som inneholder mye fett har svært begrenset holdbarhet.
Ingredienser
- 400 gr. karbonadedeig
- 1 gul løk, finhakket
- 4 fett hvitløk, presset
- salt, pepper og paprikapulver
- 1 ts kokosolje
Stek kjøttdeig, løk og hvitløk oi i kokosoljen. Bruk en stekepanne med teflon belegg og mos kjøttdeigen mens du steker. Krydrer med salt, pepper og paprikapulver under stekingen. Spre kjøttblandingen ut over et eller flere tørkebrett med tørkeark.
- Temperatur: 63°C
- Tørketid 7-11 timer
Nyttige lenker
- Mye god informasjon om tørking av mat
- Råd og tips når du skal tørke mat