Yoghurtruller

Har du prøvd å lage yoghurtruller i en dehydrator / mattørker? Det er en artig variant på fruktruller og en velsmakende snack på tur eller på jobb. Alt du trenger er frukt og mager yoghurt. I denne oppskriften har jeg brukt jordbær, men du kan velge den frukten du liker best. Yoghurtruller kan også lages med ananas, blåbær, mango, eplemos, bringebær mm. Du kan både bruke fersk frukt og frukt som frossen. I denne oppskriften brukte jeg frosne jordbær.

Praktisk utstyr til å lage yoghurtruller

  • Til din dehydrator trenger du et paraflexx bakeunderlag som du legger på tørkebrettene, dette for å unngå at den flytende masse siger gjennom tørkebrettene. Jeg anbefaler ikke å bruke bakepapir som underlag da det kan være vanskelig å fjerne yoghurtrullene fra bakepapiret.
  • Du trenger en blender eller stavmikser for å mose og blande frukt og yoghurt. Jeg foretrekker en blender, den er kraftigere og yoghurtblandingen blir til en egal masse uten klumper.

Ingrediener yogurtruller

  • 200 gr. av din favoritte frukt, jeg valgte i denne oppskriften jordbær
  • 300 ml. mager yoghurt
  • Eventuelt honning etter smak

Slik gjør du

Bland yoghurt og frukt og eventuelt honning i en blender til en flytende masse. Fordel massen i et jevnt lag over 3 tørkebrett med paraflexx bakeunderlag og plasser alle tørkebrett i mattørkeren. Denne gangen har jeg laget en liten film om hvordan du gjør dette:

Dehydrering av yoghurtruller

  • Temperatur 57 °c
  • Tørketid 6 – 10 timer

Etter dehydrering

Når yoghurtrullene er ferdigtørket, fjerner du rullene fra tørkearkene (se på filmen). Du kan enten rulle opp yoghurtmassen og skjærer den i passe biter etterpå. En annen metode er å klippe yoghurtmassen i reimer og rulle opp reimene i etterkant. Yoghurtruller kan sprekke litt hvis du har tørket yoghurtmassen for lenge. I dette tilfelle kan du spray litt vann over yoghurtmassen å la det trekke inn 15 minutter.

Oppbevaring av yogurtruller

Rullene oppbevares i lufttette bokser.

Flere oppskrifter