Snacks på tur

Gode snacks på tur er gull verdt og gir påfyll av energi når det trenges. Jeg foretrekker velsmakende næringsrike snacks som er bra for kroppen og laget fra bunn av. Her finner du et utvalg av mine favoritte oppskrifter til gode snacks på tur som kan lages med en dehydrator eller mattørker.

Turmiks

Denne turmiksen gir mye næring på både toppturer til fots og på ski og er en god mellommåltid på overnattingsturer i fjellene. En fin nøtteblanding som kan tilpasses din egen smak.

Fruktruller

Har du smakt fruktruller? Det er en deilig snack som gir energi når du trenger det. Fruktruller er moset frukt som er tørket. For å få mer kalorier kan det blandes inn knuste nøtter og frø, havre, kokosflakk mm. Lett å lage og meget sunn!

Tørkede epler

Min favoritt! Tørkede epler får en intens og kraftig smak når du tørker dem. De kan blandes i grøten, nøtter eller spises slik som de er.

En av mine favoritte snacks på tur er tørkede epler.

Yoghurtruller

Yoghurtruller minner meg om snop, men denne varianter er mye sunnere. Du lager Yogurtruller av moset frukt som er blandet med mager yogurt eller mager gresk yogurt. Blandingen tørkes i en tørkemaskin/dehydrator.

Yogurtruller med jordbær er en deilig snack som tørkes i en dehydrator