Måsvassbu

Vi tok oss en spontan overnattingstur til Måsvassbu via Såtevatnet og startet fra Breivika i Isfjorden. Returen førte over Loftskaret og via Loftskarsetra tilbake til skytebanen i Isfjorden. Turen fører gjennom nydelig terreng og langs godt markerte stier. Du passerer flere vakre vann og har utsikt over Romsdalsfjellene underveis. Hvis du har lyst på en fin helgetur med overkommelige etapper, da er et overnattingsbesøk til Måsvassbu midt i blinken.

Fortsett å lese «Måsvassbu»

Rundtur Eikesdalen – Dovrefjell vest – Romsdalen

Denne sommer har vi planlagt og gjennomført en fantastisk 7-dagers kortreist rundtur med start i Eikesdalen. Siden vi ikke har vært på langtur det siste året, var vi spente om det skulle gå bra. Turen startet i Vike i Eikesdalen og det ble en trekant tur på vestsiden av Dovrefjellene. Tilbake i Vike tok vi båten over til Hoemsbu for så å avslutte turen i Isfjorden i Romsdalen, der vi bor.

Fortsett å lese «Rundtur Eikesdalen – Dovrefjell vest – Romsdalen»

Energikostnader dehydrator

Hjemmelaget Pasta Bolognese på tur som skal rehyreres

Siden strømprisene stiger til værs, lurer sikkert flere på om det er dyrt å tørke turmat. Selv om jeg er så heldig at jeg bor i et område med de billigste strømprisene, har jeg noen ganger bekymret meg når jeg slår på min dehydrator 10 timer i strekk. Av ren nysgjerrighet har jeg derfor satt meg inn i den nye prismodellen for beregning av energikostnader. I første delen av dette innlegget har jeg regnet ut hva det faktisk koster å tørke turmat og oppsummert det for dere.

Fortsett å lese «Energikostnader dehydrator»

Mjølvafjellet i Isfjorden

Skitur til toppen av Mjølvajellet med utsikt mot Store Vengetinden i Isfjorden - Sandra Wolgast

Også i dag (lørdag 23. april) var det meldt knallvær. Sol hele dagen, 18 varmegrader i Isfjorden og helg. Vi hadde lyst på en fin tur på ski, men ikke gå i kø med mange andre skiløpere. Og vi var villig til å gjøre en ekstra innsats for å oppnå dette. Og da valgte vi Mjølvafjellet i Isfjorden. Vanligvis starter turen ved Fotballbane i Isfjorden, men pga lite snø i bygda startet vi turen fra parkeringsplassen i Venjesdalen.

Fortsett å lese «Mjølvafjellet i Isfjorden»

Tarløysa i Åfarnes

Fantastisk utsikt fra toppen til Tarløysa over hav og fjell - Sandra Wolgast

Tarløysa i Åfarnes er en kort og flott skitur med fantastisk utsikt. Jeg har vært på mange toppturer i Romsdalen, men det er få turer som kan måle seg med den eksotiske opplevelse du får på Tarløysa. Når du kjører ned fra toppen til parkeringsplassen, nyter du hele veien utsikt over Romsdalsfjorden, Romsdalsfjellene og byen Molde. Det er et ubeskrivelig syn når snødekte fjell og hav møtes.

Fortsett å lese «Tarløysa i Åfarnes»

Storhesten i Isfjorden

På vei opp Storhesten med nydelig utsikt mot Store Vengetinden - Sandra Wolgast

Storhesten i Isfjorden er et lett og behagelig turmål på ski. Turen er kort og utbytte er stort. Underveis har du utsikt over Isfjordsfjellene som Blånebba, Store Venjetinden, Hurrungen, Mjelvaskaret, Kirketaket, Kjøvskarstinden og Søre Klauva. Turen starter fra parkeringsplassen i Venjesdalen og første delen av turen følger sammen veien opp som turen til Blånebba. Veien opp til parkeringsplassen er brøytet hele året. Husk å ta med bankkort til bompenger.

Fortsett å lese «Storhesten i Isfjorden»

Blåfjellet i Vistdalen

På vei tl Blåfjellet i Vistdalen, nydelig topptur på ski

Blåfjellet i Vistdalen er en en topptur som fortsatt er spart for store folkemengder. Området er vakkert, stille og overveldende. Anmarsj til fjellet er langt, og det er muligens en av årsakene til at fjellet er lite besøkt. Under turen har du utsikt over de kjente Isfjordsfjellene fra en helt annen vinkel. Du ser blant annet Kirketaket, Kjøvskartinden og Klauva. Hvis du har en kikkert med deg, så kan du også se Vasstindbu.

Fortsett å lese «Blåfjellet i Vistdalen»

Kirketaket

Kirketaket - på ski over ryggen til Steinbergen retning Kirketaket

Kirketaket er et veldig populært turmål for toppturentusiaster og fjellet ser bestandig ut som en oppkjørt skibakke. Særlig ved fint vær er det ikke uvanlig at flere hundre skiløpere bestiger toppen på samme dag. Min samboer har døpt fjellet til ´Chartertaket´.

Fortsett å lese «Kirketaket»