Mjølvafjellet i Isfjorden

Også i dag (lørdag 23. april) var det meldt knallvær. Sol hele dagen, 18 varmegrader i Isfjorden og helg. Vi hadde lyst på en fin tur på ski, men ikke gå i kø med mange andre skiløpere. Og vi var villig til å gjøre en ekstra innsats for å oppnå dette. Og da valgte vi Mjølvafjellet i Isfjorden. Vanligvis starter turen ved Fotballbane i Isfjorden, men pga lite snø i bygda startet vi turen fra parkeringsplassen i Venjesdalen.

Fakta om turen til Mjølvefjellet fra Venjesdalen i Isfjorden

  • Høyde: 1215 moh
  • Stigning: 950 høydemeter
  • Lengde en vei: ca. 8 km
  • Ta med bankkort til bomvei

Vi startet skituren ved å følge rute retning Storhesten/Blånebba for så å fortsette turen inn i Jamnåbotn og forbi den lille hytte Kaffikjelbua. Videre retning ryggen som fører opp til toppen av Mjølvafjellet. Ryggen er lang men fin og ikke bratt. På toppen har du et fantastisk utsikt over Romsdalseggen mot Blånebba og Store Venjestinden.

Det er viktig å lese turbeskrivelse på ut.no eller boka til Halvor Hagen. Det er flere terrengfeller underveis og langs ryggen mot toppen kan det være store skavler.

Bilder fra turen til Mjølvafjellet

Varm lunsj

også på denne turen tok vi med oss hjemmelaget tørket turmat og det var deilig å sitte i sola, spise god varm lunsj (Potetstappe med grønnsaker) og nyte dagen. Nedkjøring var fantastisk med fin skiføre.

Etter lang pause i Jamnåbotn tok vi på fellene for siste økt til Storhesten. Været var for fint til å bare returnere hjem og vi utnyttet dagen for fult.

Praktisk info om turen til Mjølvafjellet i Isfjorden

En god turbeksrivelse, hvordan du kommer deg på startpunktet og informasjon om parkeringsmuligheter finner du på:

  • Ut.no
  • Beste turinfo finner du i boken til Halvor Hagen ´Toppturer i Romsdalen´, som kan kjøpes hos de fleste bokhandlerer eller bestilles hos friflyt
  • Varsom.no: snøskredvarsling

Sikkerhet og eget ansvar

På denne websiden håper jeg å inspirere andre til å gå på topptur. Alle som skal legge ut på tur, har selv ansvar for planlegging, veivalg, skreddvurdering og sikkerhet. Det er viktig å se på kart, følger med værmeldinger, studere skredvarsling på varsom.no og ta gode veivalg underveis.

Snacks på tur