Siste nytt

22.05.2023: Potetstappe med brokkoli, blomkål og kjøttdeig

Det er ingenting som slår muligheten til å nyte et godt og tilfredsstillende måltid etter en lang fjelltur. Og det er akkurat der denne retten kommer godt med!

potetstappe-med-brokkoli
14.05.2023: Pasta med ostesaus og laks

Pasta med ostesaus og laks er superenkelt å lage og smaker kjempegodt! Siden ost ikke kan tørkes i en dehydrator, har jeg jukset litt og brukt Knorr pastasaus med basilikum som basis.

Pasta med ostesaus og laks som er rehydrert på tur.
27.03.2023: Quinoasalat med mango, chili og valnøtter

Har du lyst på en god salat med masse næring og kalorier? Da er Quinoasalat med mango, chili og valnøtter midt i blinken! Salaten er glutenfri, melkefri og vegansk og rehydreres med kaldt van..

Quinoasalat med mango, chili og valnøtter. Næringsrik og deilig turmat som skal tørkes i en dehydrator.
01.03.2023: Opskrift pasta Carbonara

Pasta Carbonara er en italiensk pastarett som blant annet inneholder egg, fløte og parmesanost. Disse 3 ingrediensene kan ikke tørkes i en dehydrator. Siden jeg liker pasta Carbonara veldig godt, har jeg brukt pastasaus Carbonara fra Knorr som basis i denne matretten.

Pasta Carbonara som skal tørkes i en Dehydrator slik at maten kan spises på tur!
6.02.2023: Oppskrift pad thai med reker og tofu

Jeg elsker Pad Thai! Og nå har jeg laget en oppskrift der du kan tørke denne matretten i en dehydrator. En spicy og spennende middagsrett som du kan glede deg til i hele dagen når du er på tur.

Pad Thai med reker og tofu som kan tørkes i en dehydrator og dehydreres på tur. Nydelig turmat!
1.11.2022: Vakuumpakker til tørket turmat

Vurderer du å vakuumpakke din turmat? Og hvordan unngå du punktering av vakuumposene? Her får du god informasjon om ulike vakuumpakkere og hvordan du kan vakuumpakke turmaten din uten punktering.

Siste nytt: Vakuumpakking av turmat og hvordan unngå punktering av vakuumposer.
27.10.2022: Turmiks

Denne turmiksen gir mye næring på både toppturer til fots og på ski og er en god mellommåltid på overnattingsturer i fjellene. En fin nøtteblanding som kan tilpasses din egen smak.

Siste nytt: oppskrift til turmiks
24.10.2022: Surkålstappe

Hvis du har lyst på et måltid som smaker godt, er mettende, lett å lage og som ikke koster skjorta? Da anbefaler jeg surkålstappe!

Hjemmelaget surkålstappe som er tørket og dehydrert på tur. Deilig og god turmat, her på Romsdalseggen.
15.09.2022 helgetur til Måsvassbu

Turbeskrivelse og flotte bilder av en spontan overnattingstur til Måsvassbu. Turstart ved Breivika i Isfjorden og turslutt ved skytebanen i Isfjorden.

09.09.2022: Couscous salat

Couscous salat med grønnsaker, mynte og pinjekjerner er en forfriskende lunsj på tur som rehydreres i kaldt vann. Enkelt og rask oppskrift!

Kalde matretter er godt på tur. Her oppskriften til couscous salat med grønnsaker, mynte og pinjekjerner.
Couscous salat
27.08.2022: Rundtur Eikesdalen – dovrefjell vest – Romsdalen

Turbeskrivelse med bilder og nyttig informasjon av en 7-dagers fottur i variert og vakkert fjellandskap. Opphold i selvbetjente DNT hytter. Maten til turen har vi laget og tørket selv.

Nedstigning fra Reinsvassbu til Vike
Nedstigning til Vike
26.08.2022: Oppskrift havregrøt

Mange spiser vel havregrøt til frokost når de er på tur. Denne oppskriften gjør havregrøten mer smaksrik og spennende siden jeg har tilsatt nøtter, tørkede epler, hampfrø mm.

Havregrøt med hasselnøtter, epler og rosiner, en veldig god start på dagen både hjemme og på tur
Havregrøt med epler, hasselnøtter og rosiner
22.08.2022: Energikostnader dehydrator

Lurer du på om det er dyrt å tørke turmat? I dette innlegget har jeg regnet ut hva det koster å tørke turmat. Også har jeg sammenlignet kostnader og næringsinnhold av hjemmelaget turmat versus kjøpt turmat i butikken.

Siste nytt - beregning hva det koster å tørke turmat samt sammenligning av kostnader av hjemmelaget turmat versus kjøpt turmat i butikken.
Energikostnader dehydrator
28.07.2022: Oppskrift tomatsuppe

Tomatsuppe er en matrett som er enkelt å lage og godt på tur. Mine barn elsker denne suppen og jeg har laget suppen utallige ganger. Denne suppen er ekstra smaksrik da jeg har tilsatt grønn pesto. Når suppen er rehydrert på tur, tilsetter jeg litt ekstra virgin olivenolje.

Tomatsuppe med pesto og olivenolje
19.07.2022: Oppskrift tikka massala

Tikka massala er en matrett jeg elsker når jeg er på tur. I denne oppskriften har jeg utelatt kjøtt, den er vegansk og har en nydelig og fyldig smak. Lett å lage og å dehydrere.

Tikka Massala rehydrert

Nyttige lenker

Dato oppdatert:

07. februar 2023