Pasta Carbonara

Pasta Carbonara er en italiensk pastarett som blant annet inneholder egg, fløte og parmesanost. Disse 3 ingrediensene kan ikke tørkes i en dehydrator. Siden jeg liker pasta Carbonara veldig godt, har jeg brukt pastasaus Carbonara fra Knorr som basis i denne matretten. For å gjøre matretten litt sunnere, har jeg tilsatt både løk, sopp og brokkoli. For å øke proteininnhold har jeg blandet inn kokt skinke. Resultatet ble en veldig god pastarett som passer til både lunsj og middag når du er på tur.

ingredienser til 4 porsjoner
  • 2 pakker Knorr pastasaus Carbonara
  • 1 ts kokosfett
  • 300 gr. fullkorn fussili
  • 250 gr. sjampinjong, skjært i skiver
  • Brokkolibuketter (320 gr. – omtrent 1 stor brokkoli)
  • 3 små rødløk (225 gr.)
  • 250 gr. kokt skinke
  • 8 ss melkepulver
  • 8 ts hvetemel
Tilberedning grønnsaker og fussili

Skjær sjampinjonger i skiver (jeg bruker en eggedeler til dette), finhakk løk og del brokkolien i små buketter. Brokkolistilken egner seg ikke til å tørke (de blir seige). Du kan for eksempel bruke stilken til å lage brokkolisuppe ved en senere anledning.

Tilbered fussilien som anvist på pakken. Smelt kokosfettet i en stekepanne med teflonbelegg og stek løk og sjampinjonger, krydder litt med salt og pepper og fortsett stekingen til løken er blank og sjampinjonger er myke. Damp brokkolibukkettene i 3 minutter og bland bukettene i sjampinjong/løk blandingen. Sett stekepanne til side og vent litt til grønnsaksblandingen er kjølt ned.

Tørking av grønnsaksblandingen

Spre grønnsaksblandingen utover 3 tørkebrett med paraflexx bakeunderlag. Fordel pastaen også utover 3 tørkebrett. Sett alle brett i dehydratoren.

  • Temperatur: 52°C
  • tørketid grønnsaksblanding: 8-10 timer
  • Grønnsaksblandingen er ferdigtørket når den er helt tørr, krispy og lett kan fjernes fra bakeunderlaget
tørking av pasta
  • Temperatur: 63°C
  • Tørketid: omtrent 6 timer
  • Tørket fusili er lik fusili før du tilbereder den. Etter at fusilien er tørket er den hard og vanskelig å knekke i to.
tørking av kokt skinke

Det er ganske enkelt å tørke kokt skinke. Først skjærer du skinkeskivene i remser og etterpå fordeler du dem over to tørkebrett. Du trenger ikke paraflexx bakeunderlag.

  • Temperatur: 63 grader
  • Tørketid: 4-6 timer
  • Når skinke er ferdig tørket, er remsene harde og skarpe og de kan lett knekkes i biter.
oppbevaring av tørket pasta carbonara

Med denne matretten anbefaler jeg å oppbevare melkepulver, hvetemel og Knorr pastasaus i en egen pose, og kokt skinke, grønnsaksblandingen og fussilien i en annen pose. Slik holder maten seg lenger. Siden grønnsakene, kokt skinke og fusilien er ganske skarpe, blir ziplock- eller matposer lett punktert. For å unngå punktering kan du bruke kjøkkenrullpapir når du pakker ned maten.

  • Fordel pasta, skinke og grønnsaksblandingen over 4 poser
  • Fordel innhold av to Knorr Carbonarasaus-poser, 8 ss melkepulver og 8 ts hvetemel over 4 andre poser ( dette innebærer per pose: 1/2 pakke Knorr Carbonarasaus, 2 ss melkepulver og 2 ts hvetemel per pose).
  • Vakuumpakk posene som vist her:
På tur – rehydrering

Kok opp 350 – 400 ml vann per porsjon. Tøm først sausen og etterpå grønnsak/skinke/pastablandingen i en termokopp, gryte eller mattermos og hell over det kokte vannet. Rør godt. Dersom du bruker en termokopp eller gryte med lite isolasjon, anbefaler jeg å sette termokoppen eller gryten i en sovepose for å holde på varmen. Vent 15 til 20 minutter og rør godt igjen. Nå er maten klar til å spises!

Næringsinnhold og pris per porsjon
ProteinKarb.FiberFettKal.Pris (nok)
Pasta Carbonara336691351435,50
Nyttige lenker
dato publisert