Middagsretter

Det er få norske websider der du finner gode oppskrifter og en detaljert veiledning hvordan du kan tørke din egen turmat. Jeg har utviklet velsmakende og mettende middagsretter som du kan lage og tørke selv. Du får en god veiledning for hver oppskrift om hvordan du går fram, både i henhold til tilberedning av maten og hvordan det skal tørkes. Jeg bruker en mattørker/dehydrator til tørking av mat.

Lykke til!

Potetstappe med brokkoli, blomkål og kjøttdeig

Det er ingenting som slår muligheten til å nyte et godt og tilfredsstillende måltid etter en lang fjelltur. Og det er akkurat der denne retten kommer godt med! Potetstappe med brokkoli, blomkål og kjøttdeig smaker godt og tilberedning er enkelt.

potetstappe-med-brokkoli

Pasta med ostesaus og laks

Pasta med ostesaus og laks er superenkelt å lage og smaker kjempegodt! Siden ost ikke kan tørkes i en dehydrator, har jeg jukset litt og brukt Knorr pastasaus med basilikum som basis.

Pasta med ostesaus og laks som er rehydrert på tur.

Pasta carbonara

Pasta Carbonara er en italiensk pastarett som blant annet inneholder egg, fløte og parmesanost. Disse 3 ingrediensene kan ikke tørkes i en dehydrator. Siden jeg liker pasta Carbonara veldig godt, har jeg brukt pastasaus Carbonara fra Knorr som basis i denne matretten.

Pad Thai med reker og tofu

Jeg elsker Pad Thai! Og nå har jeg laget en oppskrift der du kan tørke denne matretten i en dehydrator. En spicy og spennende middagsrett som du kan glede deg til i hele dagen når du er på tur.

Surkålstappe

Hvis du har lyst på et måltid som smaker godt, er mettende, lett å lage og som ikke koster skjorta? Da anbefaler jeg surkålstappe!

Hjemmelaget surkålstappe som er tørket og dehydrert på tur. Deilig og god turmat, her på Romsdalseggen.

Tikka massala – vegansk

Tikka massala er en matrett jeg elsker når jeg er på tur. I denne oppskriften har jeg utelatt kjøtt, den er vegansk og har en nydelig og fyldig smak. Lett å lage og å dehydrere.

Bacalao

Bacalao er en populær matrett som opprinnelig kommer fra Portugal. Hjemmelaget Bacalao passer ypperlig til tørking i en dehydrator og er en god og velsmakende turmiddag!

Meksikansk gryte

Er du glad i spicy mat, spennende krydder og fersk koriander? Da er meksikansk gryte midt i blinken for deg. Turmat de fleste elsker!

Viltgryte med elgskav

Viltgryte med elgskav er en supermiddag på tur. Den inneholder masse proteiner, kalorier og fiber. Det smaker deilig og har en god kremaktig konsistens.

Pasta med tunfisksaus

Pasta med tunfisksaus er en fin variasjon på de vanlige pastaretter med kjøttsaus. Tunfisk egner seg godt til å tørke i en tørkemaskin og denne middagen er lite tidkrevende å lage.

Her tilberede vi hjemmelaget og tørket turmat pasta med tunfisksaus

Pasta med hvite bønner og grønnsaker – vegansk

Pasta med hvite bønner og grønnsaker er god turmat som passer perfekt til lunsj eller middag på tur. Alle ingrediensene finner du i vanlige matbutikker og middagen er lett å lage.

Ingrediensene til pasta med hvite bønner og grønnsaker

Sheperd´s pie

Lett å lage og næringsrik middag til tur. Tørkes i mattørker eller dehydrator.

Ferdig tørket Shepherd´s pie, deilig og mettende turmat

Currygryte – vegansk

Nydelig spicy currygryte som smaker herlig og varmer på kalde dager. Saus og ris tørkes separat.

Chili con carne

En av mine favorite måltider. Utrolig mettende og smaksrik middag. Tørkes i en mattørker eller dehydrator.

Pasta Bolognese

Pastaretter lener seg utmerket til å tørke. Pasta Bolgonese smaker veldig godt og er lett å rehydrere.

Pasta Bolgonese som er tørket og skal dehydreres

Nye oppskrifter til middagsretter

Jeg tilsetter fortløpende nye oppskrifter til middagsretter, så her er det bare å følge med!

Oppdatert:

14. mai 2023