Pasta med hvite bønner og grønnsaker

Pasta med hvite bønner og grønnsaker er god turmat som passer perfekt til lunsj eller middag på tur. Alle ingrediensene finner du i vanlige matbutikker og middagen er lett å lage. Jeg liker å piffe opp smaken med rivet parmesan ost, som jeg tar med separat. Hvis du får tak i tørket parmesan ost, er det også en mulighet.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 bokser hvite bønner
  • 1 stor eller 2 små løk (omtrent 160 gr.) kuttet i i små biter
  • 3 gulrøtter, skjæret i tynne skiver
  • 1 boks små tomater
  • 275 gr. finsnittet hodekål
  • 4 fed hvitløk (16 gr.)
  • 1 dl. vann
  • 2 ts. buljongpulver
  • 2 ss. næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1/2 ts. pepper
  • 1/2 ts salt
  • 60 ml finhakket fersk rosemarin
  • 300 gr. fusilli eller penne

Slik gjør du

Kok pasta etter anvisning. Når den er ferdigkokt, skylles pastaen godt under kaldt vann og settes til side.

Stek løk og hvitløk til den er blank og blandt inn kål og stek litt til. Tilsett to spiseskjeer med vann og blant godt. Sett lokk på stekepanne og la de småkoke på svak varme i omtrent 6 til 7 minutter.

Hell blanding over i ei gryte og tilsett gulrøtter, hvite bønner, cherrytomater på boks, næringsgjær, buljongpulver og 1 dl vann. Knus alle cherrytomater med ein sleiv. Blant alt godt og la det putre på svak varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trekk gryte fra plate og bland inn både pasta og fersk hakket rosmarin.

Dehydrering av pasta med hvite bønner og grønnsaker

  • Sett dehydrator på 60 grader
  • Fordel pastaretten jevnt over tørkebrett med tørkeark, jeg brukte 5 brett
  • Tørketid er omtrent 7 til 9 timer, sjekk underveis

Slik ser det ut når maten er ferdig tørket

Oppbevaring

Skrap all tørket mat fra tørkearkene og samle alt i en bolle. Vei maten og fordel den over 4 plastposer eller lufttette bokser. For lang holdbarhet skal maten helst vakuumpakkes og oppbevares i et mørkt skap. Jeg har ikke en vakuumpakker og fryser derfor maten ned.

  • Hver porsjon veier omtrent 113 gr.

Rehydrering av maten

Når du er på tur, så tilsetter du 300 ml kokt vann per porsjon tørket mat. Rør godt. Du kan bruke en gryte, termokopp eller noe annet med lokk på. Pakk gryte eller termokoppen inn i ei dunjakke eller sovepose, slik at maten holder seg varm. Vent 15-20 minutter. Rør maten godt igjen og smak eventuelt til med fersk rivet parmesan ost. Bon appetitt :).

Nyttige lenker