Turmiks

Om jeg går på overnattingsturer eller dagsturer, så passer det alltid godt med en god turmiks. Jeg foretrekker å lage min egen turmiks i steden for å kjøpe en ferdig blandet miks i butikken. Denne miksen gir mye næring på både toppturer til fots og på ski og er en god mellommåltid på overnattingsturer i fjellene. Turmiksen jeg lager er ganske enkelt og du kan selvfølgelig endre type nøtter og frukt.

Ingredienser
  • 1/2 kopp usaltede mandler
  • 1/2 kopp usaltede valnøtter
  • 1/3 kopp saltede peanøtter
  • 1/3 kopp rosiner
Slik gjør du

Bland nøtter og rosiner og oppbevar i en lufttett beholder eller ziplockpose.

Ingredienser til en næringsrik og god turmiks. Ingrediensene kan kjøpes i de fleste matbutikker.
variasjon

Du kan variere med cashew nøtter, hasselnøtter, pistachenøtter, osv. Rosiner kan byttes ut med annet tørket frukt som bananer, epler, mango, ananas, pærer eller annen tørket frukt som du er glad i. Hvis du skal tilsette sjokolade i blandingen, anbefaler jeg M peanøtt fra Freia for å unngå at sjokoladen smelter og klistrer sammen hele turmiksen ( jeg snakker av erfaring 😉 ).

Litt om turmiksen

Jeg liker å bløtlegge de usaltede nøtter (altså ikke peanøtter) over natta i vann med 1 SS eplesidereddik for så å tørke nøttene i mattørkeren i 24 timer. Nøttene blir utrolig sprøe og får en veldig god konsistens og smak i tillegg til at nøttene er lettere å fordøye. Salte peanøtter piffer opp turmiksen og dessuten er det godt med litt salt når en er fysisk aktiv. Men selvfølgelig er alt dette etter smak og behag og bløtlegging er ikke nødvendig! Turmiksen er også god uten bløtlegging! Mer om tørking av nøtter og frø kan du lese her.

Næringsinnhold og pris hjemmelaget turmiks per 100 gr

Prisen er basert på innkjøp i oktober 2022 og næringsinnhold til miksen er per 100 gr, uten sjokolade.

ProteinKarb.FiberFettKal.Pris (nok)
Turmiks16,920,48,843,1549,915,58

Nyttige lenkger

Dato opprettet: