Kirketaket

Kirketaket er et veldig populært turmål for toppturentusiaster og fjellet ser bestandig ut som en oppkjørt skibakke. Særlig ved fint vær er det ikke uvanlig at flere hundre skiløpere bestiger toppen på samme dag. Min samboer har døpt fjellet til ´Chartertaket´.

Men noen ganger er finværsvinduet kort og da må man bare slå til. I dag var en slik dag :). Det var meldt sol mellom 08.00 og 13.00, en del nedbør opp til kl. 08.00 og mye vind etter kl. 13.00.

Turstart på Rønningsveien i Isfjorden

Vi startet turen hjemmefra, helt nede i bygda. Tungt snøfall om natta, tidlig turstart og ubrøytet vei var årsak til at vi bestemte oss for å starte på ski fra huset vårt. Og for en luksus!

Vårseterhjellen

Rundt kl. 07.00 kurset vi til skytebana i Isfjorden, for så å gå videre til Vårseterhjellen. Det var bare en person som hadde gått foran oss.

Skilt Vårseterhjellen

Image 1 of 2

Toppur Kirketaket i Isfjorden på ski. Stopp ved Vårseterhjellen

Steinberget

Fra Vårseterhjellen dro vi videre retning Steinberget. Vi var fortsatt alene, og sola begynte å titte fram. Det tok ikke lang tid før de første skiløperene dukket opp og hjalp oss videre med snøbrøyting. Litt etter litt kom det mer folk og vi ble gått forbi av små grupper randoentusiaster i alt for bra form.

Steinberget

Image 1 of 2

På vei opp Steinberget med utsikt mot Kirketaket

Brutale 400

Oppe på Steinberget kunne vi puste litt ut, ha en matpause og samle krefter. På slutten av Steinberget ventet de brutale 400 oss, som min samboer pleier å si. Det er altså de siste 400 høydemeter til toppen, som er bratte og tunge. Men med passende tempo, pleier også den siste etappen å gå bra.

Toppen av Kirketaket – 1439 moh

Vi nådde toppen rundt 11.30 og belønningen var stor! Sol, overkommelig vindstyrke og nydelig utsikt over Isfjorden og fjellene rundt. Og det aller beste, 1000m med fantastisk pudderkjøring foran oss! Og siden det var en rolig dag på Kirketaket, var det rikelig med uberørt snø tilgjengelig til oss begge.

Nyttige lenker

Det er flere websider med en god beskrivelse av turen, rutevalg, startpunkt og parkeringsmuligheter:

  • ut.no
  • morotur.no
  • romsdal.com
  • Beste turinfo finner du i boken til Halvor Hagen ´Toppturer i Romsdalen´, som kan kjøpes hos de fleste bokhandlerer eller bestilles hos friflyt

Klikk her for å gå tilbake ti startsiden

Én kommentar til “Kirketaket”

Det er stengt for kommentarer.