Øspetinden i Måndalen

Øspetinden er en vakker og markant fjelltopp midt i Måndalen. Utsikten fra toppen tar pusten av deg. Absolutt en topp som anbefales å besøke. Ved rette snøforhold er nedkjøring på ski helt fantastisk.

Fakta

  • Høyde: 1228 moh
  • Turlengde fra parkeringen: 7,3 km
  • Stigning: 1060

Vi bestemte oss for å kombinere toppturen til Øspetinden med overnatting i telt. Værmeldingene var ganske fine og vi hadde et håp om at sola skulle tine opp de øverste centimetere såpass mye at vi kunne nyte en fin nedkjøring fra fjellet.

Topptur til Øspetinden på ski kombinert med teltovernatting

Kraftig vind og hardt føre

Sola klarte å myke opp den øverste lag og turen opp gikk bra uten behov for skarejern.

Utover dagen ble vindkastene ganske kraftige og 130 meter under toppen bestemte vi oss for å snu. Vi traff to andre skiløpere som hadde vært på ryggen og som advarte oss mot å gå lenger opp, både pga kraftig vind og meget hardt føre med behov for skarejern.

Vi tok av fellene og det ble en rask og fin nedkjøring til teltleiren.

Overnatting i telt

Vi fant en fin plass for teltet vårt, i nærheten av en elv der vi kunne hente vann og med utsikt mot Øspetinden. Min samboer laget gode teltplugger fra buskene rundt oss som vi kunne bruke til å feste teltet med i snøen. Det tok ikke lang tid før vi hadde rigget opp teltleiren. Belønningen var en kaldt nederlandsk øl som vi nytet i sola mens vi så utover Øspetinden.

Turmiddag

Da sola forsvant bak fjellene var det tid for å spise middag. Pasta Bolognese sto på menyen. En smaksrik og mettende middag som jeg har laget og tørket selv. Hvis du er nysgjerrig på oppskriften finner du den her.

Pasta Bolgonese som du kan lage og tørke selv

Kald og fin natt

Uten mobildekning fikk vi ro og fred fra nyhetene og sosiale media. Istedenfor lyttet vi på vannet som rant ned i bekken, leste litt og nytet å være midt i naturen. Månen lyste opp fjellene rundt oss og det var mange stjerner å se.

Lenker turbeskrivelse

En god turbeksrivelse, hvordan du kommer deg på startpunktet og informasjon om parkeringsmuligheter finner du på:

  • morotur.no
  • Beste turinfo finner du i boken til Halvor Hagen ´Toppturer i Romsdalen´, som kan kjøpes hos de fleste bokhandlerer eller bestilles hos friflyt

Hvis du har lyst til å tørke din egen turmat

Én kommentar til “Øspetinden i Måndalen”

  1. Det første bildet er 🤩🤩🔥👌 overnatting i telt virker litt for kaldt for meg tho 🥶🥶

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *