Blåfjellet i Vistdalen

Blåfjellet i Vistdalen er en en topptur som fortsatt er spart for store folkemengder. Området er vakkert, stille og overveldende. Anmarsj til fjellet er langt, og det er muligens en av årsakene til at fjellet er lite besøkt. Under turen har du utsikt over de kjente Isfjordsfjellene fra en helt annen vinkel. Du ser blant annet Kirketaket, Kjøvskartinden og Klauva. Hvis du har en kikkert med deg, så kan du også se Vasstindbu.

Kort filmsnut av turen til Blåfjellet

Fakta om Blåfjellet i Vistdalen

  • Høyde: 1162 moh
  • Stigning fra parkeringsplassen: 1058m
  • Turlengde tur/retur: har ikke et eksakt tall med lengden er omtrent 13,5 km

Vi er ikke ofte på tur i Vistdalen. Det er tross alt en times biltur for oss å komme oss ditt. Med alle skimuligheter rundt oss i Isfjorden er det høy terskel for å sette seg i bilen å dra på topptur et annet sted.

Men værmeldinger var fine; mye sol og lite vind. Sola trengte vi for at det øverste snølaget skulle tine litt. Særlig den siste delen av turen er ganske bratt, og for min del er det uaktuelt å gå turen når det er hardt føre.

Vi sto opp tidlig kjørte retning Vistdalen rundt kl. 08.45 om morgenen.

Kort turbeskrivelse

Startpunkt i Vistdalen og turmålet Blåfjellet. Klikk på kartet for å gå til norgeskart.no

Vi kjørte inn i Vistdalen og parkerte bilen ved veien nedom en gård som heter Halsen. Der passerte vi gården og fulgte et scooterspor opp inn i Kjøvdalen. Omtrent ved Bergsetsætra krysset vi elva og fortsatte inn i Kjøvdalen. Etter hvert fulgte vi ryggen opp mot fortoppen til Blåfjellet som ligger på 1154 moh. Der fulgte vi ryggen videre til selve toppen av Blåfjellet som ligger på 1162moh. NB! På grunn av store skavler er det viktig å være forsiktig.V

Vi avsluttet turen med nedkjøring i bollen under toppen.

Bilder fra turen

Flere Blåfjell i Romsdals fjellene

Det er verdt å nevne at det finnes flere Blåfjell i Romsdalsfjellene og det er kanskje litt forvirrende:

  • I Isfjorden, 1279 moh
  • Ved Mittet, 1082 moh
  • I Vistdalen, 1162 moh

Vi har nå vært på 2 av 3 fjell med navnet Blåfjell, i Isfjorden og Vistdalen. Neste finværsdag skal vi sette kurs mot Mittet for å utforske Blåfjell nummer tre.

Klikk her for å gå tilbake til startsiden.