Storhesten i Isfjorden

Storhesten i Isfjorden er et lett og behagelig turmål på ski. Turen er kort og utbytte er stort. Underveis har du utsikt over Isfjordsfjellene som Blånebba, Store Venjetinden, Hurrungen, Mjelvaskaret, Kirketaket, Kjøvskarstinden og Søre Klauva. Turen starter fra parkeringsplassen i Venjesdalen og første delen av turen følger sammen veien opp som turen til Blånebba. Veien opp til parkeringsplassen er brøytet hele året. Husk å ta med bankkort til bompenger.

Fakta Storhesten i Isfjorden

  • Høyde: 1023 moh
  • Stigning fra parkeringsplassen: 650
  • Bratthet: 25 grader
  • Lengde: omtrent 3 km en vei

Om turen

Turen starter til høyre fra parkeringsplassen og du følger sammen stien som Romsdalseggen. Første delen av turen fører gjennom lia. Når du har kommet deg gjennom lia fører turen i slak terreng videre retning Storhesten. Siste delen er opp toppen. Turen er ikke bratt. De siste årene har det blitt ryddet mye skog i lia som gjør at hele turen er lett å gjennomføre. Ved fint vær er det nydelig å ha en lang pause på toppen for å nyte utsikten.

Ekstern informasjon om turen

En god turbeksrivelse, hvordan du kommer deg på startpunktet og informasjon om parkeringsmuligheter finner du på:

  • Morotur
  • Beste turinfo finner du i boken til Halvor Hagen ´Toppturer i Romsdalen´, som kan kjøpes hos de fleste bokhandlerer eller bestilles hos friflyt

Oppskrifter tur snacks