Pasta med ostesaus og laks er superenkelt å lage og smaker kjempegodt! Siden ost ikke kan tørkes i en dehydrator, har jeg jukset litt og brukt Knorr pastasaus med basilikum som basis. Jeg glemte å kjøpe fussili men hadde fortsatt makaroni i huset, og derfor har jeg brukt fullkorn makaroni i istedenfor. Laks en er en fett fisk og egner seg egentlig ikke så godt til tørking i en dehydrator. Denne matretten har derfor begrenset holdbarhet. Utelater du laksen, så forlenger det holdbarheten betraktelig. Jeg anbefaler å vakuumpakke matretten og fryse den ned til du har bruk for den.
ingrediensertil 4 porsjoner
- 500 gr. laksefilet
- 1 pakke knorr pastasaus med ost og basilikum
- 1 ts kokosfett
- 2 rødløk (omtrent 200 gr.), finhakket
- 1 squash (omtrent 330 gr.), skjæret i 4 på langs og så i skiver
- 300 gr. Fullkorn makaroni
- 8 ss melkepulver
- 8 ts hvetemel
tilberedning av pasta med ostesaus og laks
Tilbered fullkorns makaroni infølge anvisning på pakken.
Ved denne matretten anbefaler jeg å dampe laksen til den er mør. Kryddrer laksen med salt og pepper før dampingen. For at laksen skal rehydrere godt, skal den moses med en gaffel i fine biter og settes til side.
Smelt kokosolje i en stekepanne med teflonbelegg og stek rødløk og squash til løken er blank og squashen er mør. bland inn laksen og la blandingen kjøle litt ned.
Tørking av grønnsaks- og lakseblandingen
Spre grønnsak- og lakseblandingen ut over to tørkebrett med paraflexx bakeunderlag.
- Temperatur: 63 grader
- tørketid: 10 til 12 timer
- Når blandingen er tørr, fjernes den lett far bakeunderlagen.
tørking av fullkorn makaroni
- Spre kokte makaronien ut over 4 tørkebrett.
- temperatur: 57 grader
- tørketid: omtrent 6 timer
- Tørket makaroni er lik makaroni før du tilbereder den. Etter at makaronien er tørket er den hard og vanskelig å knekke i to.
Oppbevaring
Fordel fisk-og grønnsaksblanding samt makaroni over 4 ziplock poser eller lufttette beholdere. Fordel Knorr saus, hvetemel og melkepulver over 4 separate poser. Det er fornuftig å vakuumpakke maten samt fryse ned for lengre holdbarhet.
Rehydrering av Pasta med laks og ostesaus på tur
Kok opp 350-400 ml vann per porsjon. Bland kokt vann, melk-og ostepulvermiks og fisk- og grannsaksblanding i en termokopp, gryte eller mattermos og rør godt. Hvis du bruker en termokopp eller gryte med lite isolasjon, anbefaler jeg å sette termokoppen eller gryten i en sovepose for å holde på varmen. Vent 15 til 20 minutter. Rør godt igjen og maten er klar til å spise! Smak eventuelt til med salt og pepper.
Nyttige lenker
- Mye god informasjon om tørking av mat
- Råd og tips når du skal tørke mat