Sykkeltur Sekken rundt

En vakker og variert sykkeltur rundt øya Sekken utafor Molde

Sekken rundt på sykkel har stått lenge på lista mi. Jeg går stortsett på tur til fots i Romsdalsfjellene og sykling er et ukjent terreng for meg. Men sommer 2021 fikk jeg besøk av mine foreldre som elsker å syke og dermed ble jeg utfordret til å finne passende sykkelturer i Molde/Rauma område. Dermed ble Sekken rundt på sykkel mitt førstevalg. Det var en fantastisk opplevelse for oss alle.

Miniferie

Hele turen er som en miniferie som starter allerede med fergeturen fra Molde til Sekken. Ved fint vær kan du sitte oppe på dekket og nyte utsikten mot Molde, Hjertøya, Sekken og nesten helt ut i havet.

Idyllisk øy

Ved ankomst til Sekken startet vi turen rett fra fergekaia og svingte til venstre og fulgte grusveien. Etter hvert går grusveien over til asfalt. Det er meget rolig og stille på øya og det finnes knapt biltrafikk. Det er flere rasteplasser underveis der du kan nyte utsikt over sjøen.

Praktisk info

Turen går delvis over grusveien og delvis asfalt. Det kan gjennomføres på vanlige sykkel. Turen krever litt, da det er mange bakker hele veien. Det er lurt å ha med nok mat og drikke. Det finnes bare en matbutikk på øya som har begrenset åpningstid.

Turbeskrivelse

En god turbeskrivelse finner du på Morotur

Fergerute Molde – Sekken finner du på Fjord1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *