Romsdalseggen via Mjelvafjellet

Romsdalseggen via Mjelvafjellet er en utrolig fin og variert tur. Startpunktet er ved fotballbane i Isfjorden og sluttpunktet for oss gondolen ved Nesaksla.

For to uker siden kom det masse snø i fjellene og noen skientusiaster har vært på sesongens første topptur. Den første snø varer sjeldent lenge og mye snø smeltet vekk. Søndag 31. oktober så værmeldinger lovende ut og jeg og min gode venninne Marit bestemte oss for å ta oss en annerledes tur over Romsdalseggen. Det ble Romsdalseggen via Mjelvafjellet.

Høgnøsa

Vi startet ved fotballbane og fulgte en traktorvei langt opp i Lia under Storhesten. Etter hvert går traktorveien over i en sti som fører til en elv som må krysses. Elva var ganske stor pga all snø som hadde kommet de siste ukene og som smeltet i rekordfart og vi måtte derfor krysse elva litt lenger ned i lia. Vi fylte drikkeflasker med fersk fjellvann og fortsatte turen til Høgnøsa.

Fra Høgnøsa til Mjelvafjellet

Ved Høgnøsa får man fin utsikt over Isfjorden og stien videre mot Mjelvafjellet er godt skiltet og lett å følge. Det ble mer og mer snø etter hvert, og vi måtte være forsiktig for å ikke trakke gjennom.

Fra Mjelvafjellet til Nesaksla

Under toppen til Mjelvafjellet bøyer stien til høyre og fører til selva eggen. Sola tittet fram og vi ble belønnet med fantasisk utsikt og sola som varmet kroppen. Nå var det bare å følge ryggen helt til Nesaksla.

Eggenrestaurant og gondolen

Jeg har ikke vært på Eggenrestauranten eller har tatt gondolen ned. Dette var en fin anledning til det. Deilig å kunne ta seg en kaffekopp og kakestykke etter en lang tur. Enda bedre var det å kunne ta gondolen ned!

Nyttige lenker

Bilder fra turen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *