Eplesesong

Eplesesongen er fortsatt i full gang og det er ikke for sent ennå å høste, det henger fortsatt masse epler på trærne!

Deilige økologiske epler

Fra vårt spisebord har vi utsikt over hagene til våre naboer. Og jeg må innrømme, hver gang jeg sitter ved spisebordet, blir mine øynene tiltrukket av epletreet i nabohagen. Store røde fine epler som vinker til meg og ønsker å bli plukket.

Mange epler har allerede falt på bakken etter stormen som herjet i bygda vår siste helg.

I dag ringte jeg på hos nabo og spurte om jeg kunne plukke noe poser med epler og jeg kunne plukke så mange jeg ville! Jeg dro hjem med 3 svære poser med epler. Nå er det bare å sette i gang arbeidet.

epler som skal tørkes
Gode økologiske epler som skal tørkes

Tørkede epler

Jeg skal lage både eplekake og eplemos. Og mange epler skal vi selvfølgelig spise ferske. Men en del av eplene skal vi tørke, slik at vi kan nytte eplene senere i sesongen.

Allerede samme kveld ble det mye arbeid med å preparere eplene til tørking, og første lasset ligger nå i tørkemaskinen.

Tørket frukt er den beste turmat jeg vet om, og tørkede epler i yogurt eller grøt smaker himmelsk. Klikk her for å få mer info hvordan du skal tørke epler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *